Friday, July 17, 2009

di bunuh, terjatuh atau terjun?di antara tahun 2003 ke 2007 terdapat 1, 535 org mati dalam tahanan pihak berkuasa negara.

semalam, seorang lagi warga Anak Bangsa Malaysia, Teo Beng Hock, 30 mati dalam tahanan pihak berkuasa, kali ini Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

sepatutnya hari ini, dia bakal melangsungkan perkahwinannya. tapi ajalnya telah datang terlebih dahulu, menjelang hari bahagianya.

Teo merupakan setiausaha kepada Exco Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Selangor. Dia ditahan, kunun utk disoalsiasat, dan akhirnya ditemui mati.

SPRM memberi dalih alasan Teo, terjatuh atau bunuh diri?

(berita lanjut, bacalah http://malaysiakini.com/news/108639)

10 comments:

 1. terjun, terjatuh atau dibunuh?

  ReplyDelete
 2. Kalau dia PKR,tentulah ada konspirasi...

  Kalau bukan PKR sudah tentulah terjun

  ReplyDelete
 3. Terjunam, ter dan segala ter yang misteri??

  ReplyDelete
 4. bekas seorang jurugambar polis berkata-
  biasanya mangsa dalam KEADAAN SEDAR akan jatuh tertiarap dengan kedua-dua tangan
  kiri dan kanan terbuka. Kedua-dua tangan terbuka adalah sebagai respons seseorang untuk cuba menahan hentakan badannya ke atas tanah, simen atau objek keras lain di bawah. Tapi Teoh mati di dalam keadaaan mengiring, seolah-olah ketika jatuh, dia sudah tidak ada respons untuk cuba menahan sesuatu di bawahnya.

  Mungkin ketika jatuh orang itu dalam keadaan tidak sedar,pengsan atau sudah mati.Yang pasti orang jatuh dalam KEADAAN SEDAR tidak jatuh dalam posisi seperti itu.

  ReplyDelete
 5. seribu langsung tidak sedikit.

  ReplyDelete
 6. apa pun cerita siasatan...siasat sampai sesat..

  ReplyDelete