Monday, August 3, 2009

BN jual tanah bernilai RM 20 BILION: mana pendekar perkasa dan perwaris???

Ini beritanya (klik Malaysian Insider) tentang sasaran kerajaan Bini Najib untuk menjual harta tanah negara bernilai RM 20 bilion dalam masa satu dekad ke hadapan.

kepada para pembela hak Melayu, perwaris dan perkasa, yang berapi-api kunun anti Cina dan gegak gempita melaungkan Ketuanan Melayu, inilah peluangnya untuk mereka turun membela kunun warisan tanah dan air (banyak lagi ker yang tertinggal?).

biarpun, sebenarnya perwaris dan perkasa tidaklah lebih peranannya melainkan menjadi alat parti pemerintah Barisan Nasional - uMno, mIc dan mCa. ataupun sebenarnya mereka bebal untuk berfikir melangkaui politik perkauman atau politik kebencian Umno - yang anti rakyat Malaysia berketurunan Cina (bukan negara China). Kerana untuk golongan seperti perwaris dan perkasa ini, segala masalah kemiskinan atau pembahagian kekayaan ekonomi di Malaysia berpunca daripada org.2 Cina. biarpun yang menjualnya elit2 meLAYU Umno, seperti:

1. Pulau Pangkor Laut - kini milik Francis Yeoh.
2. Pulau Redang/ Tioman - Vincent Tan.
3. Banyak hartanah syarikat milik rakyat Keretapi Tanah Melayu di Sentul dan Hotel Majestic- kini milik Francis Yeoh.
4. Bukit, gunung-ganang, tanah tinggi Genting - kini milik Lim Goh Tong.
5. Empangan Linggiu, Kota Tinggi, Johor seluas 25,000 ekar, tanah rizab Melayu yg dijual ke Singapura, dan kini dikawal pasukan keselamatan republik pulau pura-pura itu.

peliknya, tak terdengar pula kunun jaguh2 perwaris/perkasa menjerit membuat bingit.
takut ker nak lawan tauke-tauke cukong ini? pergilah buat forum, berdemonstrasi.
atau beraninya perwaris/perkasa ini hanya pada golongan yg lemah?

dan sekarang dengan Dasar Liberalisasi Ekonomi, BN bukan saja menjual harta tanah kepada kunun org2 Cina, tetapi juga kepada pemodal2 antarabangsa, kapitalis zionis israel, kapitalis Amerika Sykt dan Eropah.

Felda Berhad kini diniagakan di bursa saham. tak ada lagi kuota pemilikan khas utk bumiputera. perwaris dan perkasa perlu memberi perhatian khas dalam hal ini - kalau mereka mampu berfikirlah.

atau sebenarnya perwaris/ perkasa buat2 tak faham, yg paling penting dapat cari makan masyuk, maka terus menipu orang2 Melayu biar terus jadi bodoh, mudah diperkudakan kerajaan BN, dapat untung dengan menjual rakyat, sumber alam dan tanah air ini kepada org2 kaya Cina, Melayu, Melanau, India, Singapura, Asia, Amerika Syarikat, dan termasuklah zionis israel.

maksudnya, sesiapa yang menjadi pemegang saham terbesar Felda, tak kiralah zionis israel ker atau kapitalis penjajah Amerika Sykt ker, maka tergadailah harta dan tanah Felda ke tangan2 haloba kerakusan ini. berapa ramai para peneroka Felda yg telah mendapat geran tanah mereka?

kenapa senyap saja perwaris dan perkasa ini???ini isu hak org2 Melayu, yg dirampas oleh kerajaan Melayu juga, yg memerintah Malaysia lebih 50 tahun pula.

7 comments:

 1. pewaris dan perkasa juga pemuka2 pro ISA hanya menjaga periuk nasi sendiri sahaja...bila periuk nasi digegar agar dikongsi nasinya, mulalah melenting melompat kedalam ketidaktamadunan.kasihannya orang-orang yang 'kunun melayu' yang dilahirkan tanpa benak untuk berfikir dan hanya mewarisi kemelayuan dari ibu bapa pun yang mungkin tak boleh berfikir juga...adakah hanya 'melayu' sahaja yang diiktiraf sebagai manusia? - duh!pewaris racist!

  ReplyDelete
 2. TAPI AKU LAGI PENING KALU NEGARA INI DIPERINTAH OLEH PAKATAN RAKYAT YANG MEMANG NTAH APE2 TU

  ReplyDelete
 3. Aku pening dengan hidop ni... sapa memerintah pon sama saja... oh kuasa! ini sume ko punya angkara.

  ReplyDelete
 4. kalau setakat beberapa ekar tanah untuk resort bukannya sebuah pulau....

  jangan nak lari dari kenyataan....semasa nizar jadi MB perak kenapa boleh bagi tanah kepada kampung baru yang semuanya kaum cina dengan geran 999 tahun...apa ke jadahnya....ketua negeri oerang melayu pulak...baru berkuasa tak sampai 3 bulan boleh bagi kat cina geran 999 tahun...sikit punya gila.....kalau memerentah 5 tahun gamaknya semua tanah di Perak terjual kepada orang cina.....jangan nak nafikan hal ini.....

  ReplyDelete
 5. Nizar bukan saja memberi tanah kepada org2 Cina yang telah berkampung selama lebih 3-4 generasi, sejak zaman Gee Hin dan Hai San, seperti para nelayan di Kuala Sepetang.

  tetapi Nizar juga memberikan tanah kepada org2 Melayu, seperti di Gopeng.atau pemberian hak tanah adat org2 asli di Perak.

  tapi jahatnya BN, apabila Zambri berkuasa tanah2 ini dirampas semula.

  betapa tanah2 bekas lombong ini, penempatan org2 Melayu juga mahu direbut BN. jangan salah tipu silapkan fakta dan kenyataan.

  Nizar memberi tanah kepada semua kaum, bukan hanya org2 Cina saja.

  bukan sebuah pulau???
  periksalah sendiri. misalnya, bot2 nelayan kecil tak boleh lagi menghantar para pelancong. hanya bot2 besar berLESEN yg dikeluarkan para pentadbir kerajaan ketuanan Melayu, kepada kompeni cukong kapitalis besar saja yg dibenarkan membawa penumpang.

  ReplyDelete
 6. Mr. Honeymoon, kata kau hanya beberapa ekar?

  Pulau Pangkor Laut seluas 120 hektar, kau tahu, dimilik swastakan kepada Francis YTL.

  jangan bodohkan Melayu!!!

  ReplyDelete
 7. Pulau Besar Melaka dah digadaikan kepada Taiwan selama 1,000 tahun.

  siapa jual????

  United Malay National Organization

  ReplyDelete