Sunday, May 31, 2009

Terpenggalnya gambar kepala Najib

Ini lebih hebat dari Billboard Liberation Front. video ini aku ambil dari blog f-code, seorg pengamal seni gerilya:

video

10 comments:

  1. mat, aku lalu situ balik frinjan shah alam malam tadi..betullahh!!

    dah diganti gambor lain pada iklan yg sama..tukor gambar putrajaya kalu tak silap..

    tak baik tauu, kesian jib- KKS!

    ReplyDelete
  2. bagus ni mat. Berani tol mamat 2 orang tu. Apa jadi selanjutnya erk?

    ReplyDelete
  3. akhirnya dua orang ni yang bikin sampah...dalam erti kata...derang la pemakan seni...walaupun aku paham tidak ada binary opposition dalam konteks posmo...dalam mahu memakan sampah akhirnya sampah yg dimakan itu menjadi sampah juga...circulation yg sama jugak...real ke? macam tak real je...real ke?

    ReplyDelete
  4. perghh...gila taiko..dasat2...hahaha adoi pening kepala najib

    ReplyDelete
  5. yg realnya adalah rasa meluat terhadap Najib..tu yg Kulop Sakah ckp KKS tu..

    ReplyDelete
  6. perkara yang macam ni nak dibanggakan dek korang semua...betulla..lu orang yang biadap!sampah negara!

    ReplyDelete
  7. Orang tua mane lak kat atas ni melalak cam anjing (kelambuharimau).

    ReplyDelete
  8. aku paham sangat rhetorika seni ni... di indonesia contohnya dah lama pun bab2 seniman yg memperjuangkan sampah macam tisna sanjaya...kritis atas suharto dsb...tapi itu secara konseptual dapat dipertanggungjawabkan wacananya...bukan dengan kontemplasi di dalam bilik macam aristotle... real ke? macam tak real je...real ek?

    ReplyDelete
  9. banyak lagi la seniman kontemporari indonesia (dan aku rasa rahmat pun kenal la)...ugo untoro, bob sick, s. teddy, agus suwage, juga pernah memperjuangkan yg masyarakat ingat 'sampah masyarakat' macam pelacur dan sebagainya...sampai satu tahap seniman menolong mereka-mereka yg dianggap sampah itu untuk mencapai taraf kehidupan sosial budaya yang lebih tinggi...ader gak la wacananya...hmmm...

    ReplyDelete
  10. AKU amat menyukainya...hahaha kesian.

    ReplyDelete